Mijn naam is Mirjam van Houwelingen en sinds 2010 werk ik als beeldend therapeut samen met GGZON. Eerst bij het team Kind en Jeugd en sinds 2013 ook bij het team Volwassenen. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook in het speciaal onderwijs met kinderen en jongeren. Iedere keer vind ik het weer heel bijzonder om te zien hoe datgene wat je maakt, of dat nu een tekening of schilderij is of een beeldje van klei, zoveel vertelt en laat zien over jezelf. Zoals een cliënt eens tegen me zei “het lijkt wel alsof ik in een spiegel kijk…”

In 1996 heb ik de HBO opleiding tot vaktherapeut beeldend afgerond. Daarna  heb ik bij de Bremmele in Enschede (dagbehandeling) voornamelijk met groepen gewerkt.  Omdat ik mezelf  verder beeldend wilde ontwikkelen heb ik de AKI (kunstacademie) gedaan. Daarnaast heb ik me verdiept in de affect regulerende vaktherapie  en de opleiding voor Acceptance and Commitment Therapy  (ACT) afgerond. Hierin spreekt me aan dat het je leert om op een zachtaardige manier om te gaan met je gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. Onder andere mindfulness is een belangrijk onderdeel van ACT. Beiden sluiten goed aan bij de beeldende therapie die vooral ervaringsgericht is. Ook heb ik verschillende andere trainingen gevolgd waaronder mentaliseren bevorderende therapie en de training contextueel werken met een taal erbij.

Ik ben geregistreerd vaktherapeut beeldend en aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), de Nederlandse Vereniging voor Beeldend Theurapeuten (NVBT) en de Stichting Registratie Vaktherapeutische Beroepen (SRVB).

 

 

  Laatste nieuws

GGZON is gesloten op de volgende (feest)dagen
Lees meer
GGZON scoort een 8,6 op cliënttevredenheid Basis GGZ!
Lees meer
GGZON heeft momenteel meerdere vacatures voor:
Lees meer