Mijn naam is Monique Engels. Sinds ik in 2009 mijn eigen bedrijf ViaMuziek Oost startte, is mijn samenwerking met het kinderteam van GGZON  begonnen. Inmiddels werk ik als vaktherapeut muziek ook samen met het volwassenteam. Naast muziektherapeut ben ik docent aan de muziektherapie opleiding van het ArtEZ conservatorium. Ik houd van beweging, van ondernemen, om een probleem als  uitdaging te zien. Ik sta voor betrouwbaar zijn, voor even stil mogen staan wat niet hetzelfde is als stilstand. Op dat moment is mijn uitdaging om een stukje (in)zicht te verkrijgen in eigen affectregulatie bij degenen die om hulp vragen, zodat men weer in beweging kan komen. Ieder met zijn eigen uitdaging om balans te hervinden en te behouden. Bij GGZON staat het multidisciplinair samenwerken voorop. Elke professional heeft zijn taak en bevoegdheden, maar samen zijn we krachtiger. Dat is wat mij aantrekt bij GGZON. “Wie muziek zegt, zegt Monique en andersom.” Dat is wat ik terug krijg van de mensen die met mij te maken hebben gehad. Samenwerken met de kinderen en hun ouders, en de volwassenen in onze multidisciplinaire teams, past mij en zorgt voor de goede toon.

Als vaktherapeut muziek ben ik afgestudeerd in 1987 en vanaf dat moment werkzaam binnen de zorg. Ik heb dus ruim 30 jaar ervaring op mogen doen met- en mogen leren van diverse cliënten en collega’s.  Van jong tot oud, van verstandelijk (meervoudig) beperkt tot dementerend, van psychiatrie tot mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, van het geven van workshops en lessen tot het verzorgen van toegepaste concerten bij diverse gelegenheden. Ik heb me bekwaamd in de methode Mentaliseren Bevorderende Kinderteam Therapie (MBKT), wat zich de afgelopen jaren is gaan ontwikkelen tot de Affectregulerende Vaktherapie (ArVT). Tevens ben ik opgeleid als neurologisch muziektherapeut (NMT), heb ik de basiscursus  “Geef me de 5” gedaan en “Een taal erbij”. Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot supervisor afgerond.

Ik ben een geregistreerd muziektherapeut en aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), de Nederlandse vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en de Stichting Registratie Vaktherapeutische Beroepen (SRVB). Daarnaast ben ik als supervisor aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC).

   “Het belangrijkste van muziek staat niet in de noten” G. Mahler

 

 

  Laatste nieuws

GGZON is gesloten op de volgende (feest)dagen
Lees meer
GGZON scoort een 8,6 op cliënttevredenheid Basis GGZ!
Lees meer
GGZON heeft momenteel meerdere vacatures voor:
Lees meer