Mijn naam is Heidi Mertens en ik werk sinds november 2009 bij GGZON. Ik ben als psycholoog en spelpsychotherapeut werkzaam op de afdeling Kind en Jeugd. Mijn werkzaamheden zijn heel divers en bestaan onder andere uit het doen van intakes, diagnostisch onderzoek en individuele behandelingen van kinderen. Ik begeleid ook ouders van kinderen met ASS en/of ADHD, individueel en in groepen. Daarnaast geef ik uitleg over de diagnose aan leerkrachten en adviseer hen over de aanpak van de betreffende kinderen in de klas. Ook zet ik speltherapie regelmatig in bij de behandeling van kinderen met uiteenlopende diagnoses. In de behandeling van kinderen vind ik het belangrijk aan te sluiten bij hun leefwereld. In het spel laten kinderen dingen  zien die ze (nog) niet kunnen verwoorden. Als speltherapeut ervaar ik het dagelijks, Spel is de taal van het kind.

Na het afronden van mijn studie aan de Universiteit van Maastricht (1992) heb ik  op verschillende plekken gewerkt, o.a. bij het Academisch Angst Centrum in Maastricht. Na het afronden van de PABO (2007) heb ik gewerkt als groepsleerkracht voor verschillende groepen (groep 1 tot groep 8) en heb ik les gegeven aan hoogbegaafde leerlingen van de Leonardoschool. Daarnaast heb ik gewerkt op een middelbare school als docent Verzorging. In januari 2016 heb ik de opleiding spelpsychotherapie aan de RINO in Utrecht afgerond en werk ik ook als Speltherapeut bij GGZON.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

 

   

                                                             

                                       

                                                                             

 

                                                              

 

 

  Laatste nieuws

GGZON is gesloten op de volgende (feest)dagen:
Lees meer
COMET training gaat van start op 20 september 2018
Lees meer