Individuele psychotherapie

Individuele psychotherapie gaat ervan uit dat we ons vaak niet bewust zijn van de drijfveren van ons gedrag en van onze emoties. We voelen ons soms onzeker of gedeprimeerd zonder te begrijpen waar dat vandaan komt. Vaak heeft dit te maken met onbewuste wensen, gedachten en gevoelens die we zelf niet accepteren en die we weghouden, niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen. Het gevolg is dat er conflicten kunnen ontstaan tussen diegene die we eigenlijk willen zijn en wat we in werkelijkheid doen. Dit kan dus leiden tot psychische spanningen en problemen. 
Bij deze therapie wordt ervan uitgegaan dat het één en ander te maken heeft met ervaringen van vroeger. Onze reacties daarop blijven zich herhalen in onze huidige relaties en omgang met onszelf. Het doel van deze therapie is het bewust worden hiervan. Dit maakt het mogelijk om psychische problemen beter te begrijpen en te verwerken. Voorts kan het leiden tot het vinden van een andere manier van reageren op moeilijke situaties in het hier en nu middels een veilige therapieomgeving. Deze therapievorm vraagt om eigen initiatief en een actieve inbreng van uzelf. 

Steunende-structurerende therapie richt zich meer op het hier en nu en richt zich op het wijzigen van problematische gedragingen en/of denkwijzen, en betrekt hierbij in mindere mate de onbewuste processen en de persoonlijke levensgeschiedenis.

 

 

  Laatste nieuws

Receptie GGZON gesloten op 10-08-2018
Lees meer
Afdeling Volwassenen is gesloten op vrijdag 3 en 10 augustus 2018.
Lees meer
Vacature voor Basis Arts Kind en Jeugd
Lees meer