VERS training

De VERS training is een vaardigheidstraining voor mensen met emotie regulatie problemen. Vaak, maar zeker niet altijd, komen deze problemen voor bij mensen met een Borderline Persoonlijkheid Stoornis (BPS). De training is dus niet alleen bedoeld voor mensen met een BPS, maar ook voor mensen die moeite hebben emoties te hanteren. 
Mensen met emotie regulatie problemen zijn zeer gevoelig voor emotionele prikkels, en reageren hier ook zeer sterk op. Het duurt vaak ook langer voordat zij emotioneel weer tot rust komen. De training bestaat uit 18 tot 20 wekelijkse bijeenkomsten van 2½ tot 3 uur en vergt ook inzet van de cursisten. Het is de bedoeling dat de deelnemers zich ook buiten de training om, actief inzetten. Zo zullen er dagelijkse huiswerkopdrachten gemaakt moeten worden. Er worden tijdens de training verschillende technieken aangeboden waarmee de deelnemers hun emoties beter leren reguleren en daarmee meer evenwicht kunnen aanbrengen in hun leven. 
De training wordt gegeven door twee psychologen. Zij zullen de deelnemers gedurende de 18-20 bijeenkomsten actief begeleiden. Doelen van de training zijn:
- Het leren inzicht krijgen in en begrijpen van je eigen emotie regulatie probleem;
- De gevoelens, gedachten en gedragingen die hierbij horen te observeren en te beschrijven;
- Leren om ander gedrag in te zetten wanneer emoties toenemen;
- Het leren van ontspanningstechnieken om gemakkelijker tot rust te komen.
- Leren hoe ontspanning, slaaphygiëne en voeding kunnen bijdragen aan een meer evenwichtige levensstijl. 
De training kan een onderdeel uitmaken van een behandeling. U kunt zich ook (en evt. zonder verwijzing) aanmelden voor een training. 

 

 

 

  Laatste nieuws

Receptie & Administratie gesloten op de volgende dagen:
Lees meer
GGZON scoort een 8,6 op cliënttevredenheid Basis GGZ!
Lees meer
GGZON heeft momenteel meerdere vacatures voor:
Lees meer