Wachttijden

Volwassenen

In de tabel vindt u de huidige wachttijden.

Aanmeldingswachttijd:

Het aantal weken tussen het moment dat een patiënt of verwijzer een eerste afspraak maakt bij een zorgaanbieder voor een intakegesprek, tot het moment dat de patiënt hiervoor bij de zorgaanbieder terecht kan (bron Nederlandse Zorgautoriteit).

De wachttijden zijn mede afhankelijk van de zorgverzekeraar waar u bent verzekerd. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (Bron Nederlandse Zorgautoriteit).

Voor wachtlijstbemiddeling kunnen Menzis-verzekerden contact opnemen met de Menzis Zorgadviseur via telefoonnummer: 088 - 222 42 42.

Verzekerden van Zilveren Kruis kunnen voor wachtlijstbemiddeling bellen met de Zorgcoach via telefoonnummer: 074 - 364 02 80.

De verschillen in de wachttijd worden verklaard door het volume dat door de zorgverzekeraars is ingekocht bij GGZON. 

Bij GGZON is volop ruimte voor behandeling binnen de Basis GGZ. GGZON heeft het Keurmerk Basis GGZ 2017 gehaald. Met het Keurmerk toont GGZON aan dat ze zich extra inspant voor 'de juiste zorg op het juiste moment' binnen de Generalistische Basis GGZ.

Aanmeldingswachttijd Volwassenen 2018
  Menzis Achmea VGZ DSW Multizorg CZ
SGGZ 8-10 8-10 3-5 3-5 3-5 3-5
BGGZ 3-5 3-5 3-5 3-5 3-5 3-5

De wachttijd voor verzekerden bij Menzis met een Basis Vrij Polis bedraagt 2-4 weken.Voor alle overige polissen van Menzis geldt de wachttijd in bovenstaand schema.

Behandelingswachttijd:

Het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd is de retrospectieve wachttijd van de laatse twee maanden voor alle behandelingen bij GGZON (bron Nederlandse Zorgautoriteit).

Behandelingswachttijd Volwassenen 2017
  Menzis Achmea VGZ DSW Multizorg CZ
SGGZ nvt nvt nvt nvt nvt nvt
BGGZ nvt nvt nvt nvt nvt nvt

 

Kind en Jeugd

 

Wachttijd gemeente Samen 14
  Gemeente
Kind en Jeugd 3-6

 

Informatie bijgewerkt 11-01-2018

 

  Laatste nieuws

Vacature voor psychiater Kind & Jeugd
Lees meer
Tweede gezinsbehandelaar gestart
Lees meer
HKZ-audit 2017
Lees meer