Wachttijden

In de tabel vindt u de huidige wachttijden.

Aanmeldingswachttijd:

Het aantal weken tussen het moment dat een patiënt of verwijzer een eerste afspraak maakt bij een zorgaanbieder voor een intakegesprek, tot het moment dat de patiënt hiervoor bij de zorgaanbieder terecht kan. (bron Nederlandse Zorgautoriteit)

De wachttijden zijn mede afhankelijk van de zorgverzekeraar waar u bent verzekerd. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (Bron Nederlandse Zorgautoriteit).

Aanmeldingswachttijd Volwassenen
  Menzis Zilv. Kruis VGZ DSW Multizorg CZ
SGGZ 6-10 2-4 2-4 2-4 2-4 2-4
BGGZ 2-4 2-4 2-4 2-4 2-4 2-4

 

Behandelingswachttijd:

Het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd is de retrospectieve wachttijd van de laatse twee maanden voor alle behandelingen bij GGZON. (bron Nederlandse Zorgautoriteit)

Behandelingswachttijd Volwassenen
  Menzis Zilv. Kruis VGZ DSW Multizorg CZ
SGGZ nvt nvt nvt nvt nvt nvt
BGGZ nvt nvt nvt nvt nvt nvt

 

Kind en Jeugd

 

Wachttijd gemeente Samen 14
  Gemeente
Kind en Jeugd 3-6

 

Informatie bijgewerkt 21-06-2017

 

  Laatste nieuws

Vacature GZ-psycholoog Kind & Jeugd
Lees meer
Tweede gezinsbehandelaar gestart
Lees meer
HKZ-audit 2017
Lees meer